Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A fiatalok és felnevelésük

Az elsötétítéses módszertől a megvilágításos módszeren keresztül a korai tenyésztésig. De úgy gondolom, hogy a tenyésztők többsége nem fektet elég hangsúlyt a fiatalok felnevelésére, nem fordít kellő gondot a tréningekre, a takarmányozásra és ezek összefüggéseire. Ugyanakkor el kell mondani, hogy épen ez azaz időszak amely a versenygalamb teljes életteljesítménye szempontjából kifejezetten meghatározó. A fiatalok leválasztásától és az első versenyig tartó időszak az amely mind pszichikailag mind pedig fizikailag meghatározó az egyes egyedek fejlődése szempontjából. A közvetlen választási időszak a leg- alkalmasabb a kézhez, a szállító kosárhoz szoktatásra. Ekkor még a galamboknak nem alakul ki a személyiség jellegük, ezért sokkal kisebb törést stresszet okozunk, a kézhez a kosárhoz a gyors beüléshez szoktatásnál. Ebben az időszakban lehet a lehető legjobb tenyésztő – galamb kontaktust kialakítani, mely a későiekben nagyon meghatározó, a dúc és a gazda szeretet szempontjából, vagyis egy jó pszichikai alapot biztosítani, mely erősíti a hazatérési vágyat. Bármilyen tenyésztési és teljesítmény fokozó technológiát is választunk egyben mind közös. Mégpedig abban, hogy az életnek vannak bizonyos szakaszai melyen változtatni nem tudunk, viszont minőségében nagyon is tudjuk befolyásolni. Abban, hogy ezek a folyamatok milyen minőségben zajlanak le. Bármilyen sportot veszünk alapul, legyen az humán vagy animál sport, A tréningek és a pihenés a táplálék bevitel a táplálék beltartalmi értéke, korcsoportonként más és más. Továbbá bármely sportban tényként kell elfogadni, hogy a versenyzés nem szól másról mint az anyagcsere folyamatokról. Az a versenyző fog győzni akinek az adott időszakban a legjobb a tüdő és szív kapacitása a legtökéletesebb az anyagcsere forgalma és ehhez megfelelő izomerő, kitartó képesség és gyorsaság társul. Továbbá az is bizonyított tény, hogy a verseny teljesítmény csaknem 100% -ban megegyezik a befektetett energiával, vagyis az edzéssel töltött órák számával és minőségével.

Számos sportágban vizsgálták és publikálták, hogy mely korban, a leghatékonyabb a trénig, és minden kétséget kizáróan bizonyították, hogy a legjobb alapot biztosító edzések a fiatal korban a felnőtté válás előtti időszak. Ezek közül is a pubertás kor körüli edzések azok amelyek a továbbiakban meghatározóak a későbbi verseny teljesítmény szempontjából.

Miért épen ebben az időszakban?

A válasz két hormon csoport működésében található. A nemi érés időszakáig a főszerep a növekedési ( EPO) hormonoknak jut. Melyek a csontok porcos végeire hatva idézik elő a fejlődést a növekedést és természetesen ezáltal hatással vannak az izmok inak ízületek fejlődésére is. A nemi érés időszakában viszont a főszerep a tesztoszteronnak jut.

Milyen edzés típusok léteznek?

Az edzés típusokat több csoportra szokták osztani.

A kitartó képességet fejlesztő edzések csoportja.:

A legegyszerűbb, de a leg meghatározóbb tréning forma, a házkörüli tréning. A fiatalok 10 hetes kora körül érdemes kezdeni mikor már maguktól szépen falkában repülnek. Időbeni ideje reggel és este. Ügyelni kell a fokozatosság elvére, továbbá soha ne tréningezünk a fiataljainkat felnőtt galambokkal együtt. Mert a fenőtekkel együtt tréningezés hamar túl edzéshez vezet. Alkalmazunk gyenge, közepes és erős edzés napokat. De az erős edzés nap után tartsunk egy napos teljes pihenőt.

A reggeli és esti tréning közötti különbség.

A reggeli tréning után egy passzív pihenési idő következik, melyben a szervezet újra építő folyamata lényegesen lassabban történik, mivel ilyenkor is termelődik tesztoszteron, de nem olyan mennyiségben mit az éjszakai mélyálom ideje alatt ezért a felépítési folyamat nem olyan tökéletes és hatékony. Viszont az ellenálló és kitartó képességet jobban fejleszti.

A bevitt energia és az újra építéshez szükséges fehérje egerésze energiává alakul mivel a mozgás tovább folytatódik, még ha lényegesen csökkent formában is.

Esti tréning: után úgynevezett aktív pihenés következik. Minek következtében az újra építő folyamatok tökéletesebbek. Az izmok teljesen ellazulnak nagyobb mennyiségű tesztoszteron képződik miáltal jobb az izom építés.

Fontos, hogy a mozgás befejezése után legkésőbb egy órával megtörténjen az energia utánpótlás és a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje bevitel. Továbbá célszerű a tréninget úgy időzíteni, hogy két óra múlva teljes sötétség legyen vagyis legyen lehetőség a mély álomra. Amennyiben ez nem kivitelezhető akkor az elsötétítés a megoldás.

A ház körüli tréningeknél elkövetett leggyakoribb hibák:

A tenyésztő nem tartja be a fokozatosság elvét. Túl korán és túl gyorsan adagolja a terhelést. A szervezetnek nincs elég ideje hozzászokni a terheléshez.

Nem tartja be a könnyű közepes és nehéz edzések elvét. Állandó egyenletes terhelést ad. Következménye, hogy a galambok egy bizonyos tempót sokáig egyenletesen képesek tartani. De nem képesek a díj repülésre. Ennek a megnyilvánulási formája mikor a fiatalok a 20% végén csapatostul jönnek szárny csatolgatva.

A tenyésztő nem alkalmaz megfelelő mennyiségű és minőségű gyorsaságot fejlesztő tréninget.

A gyorsaságot fejlesztő tréningek:

A ház körüli tréningnél szélben alkalmazott edzés, ennél a tréning formánál bár úgylátszik, hogy a galambok lassabban repülnek. De azokat az inakat és ízületeket használják jobban melyek a gyors repüléshez szükségesek. És ha a galambok sebességét és a szél sebességét össze adjuk akkor egyértelműen gyorsabban szálnak mint szélcsendes időben. Másik előnye, hogy a széllel szemben rövid szakaszokat tesznek meg, majd ha fáradnak lefordulnak a szélről és ismételgetik. Így rövid szakaszokban aerob és anaerob mozgást végeznek váltakozva. Mellyel elérhető az a legnagyobb sebesség mely még nem okoz kifáradást, de hosszú időn keresztül tartható.

A rövid távokról való feleresztés: Kettős célja van, egyrészről a tájékozódó képesség fejlesztése a készség szintjére. Másrészről a stressz hatására a galambok gyorsabb repülésre képesek.

Leggyakoribb hibák.:

Túl erős szélben való tréning. Következmény az ízületek inak mederöltetése.

A távolsági feleresztéseknél túl nagy távolság, Itt is fontos a fokozatosság elve.

Önbizalmat fejlesztő tréningek:

Ezek kisebb távolsággal kezdett de növekvő távolsággal, elején kisebb csoportokban való feleresztések majd egyesével történő feleresztések. Célja a galamb önbizalmának erősítése, hogy egyedül is képes a feladat megoldására.

A következő szakasznak a kerületi elnökök és pénzügyi felelősei nem fognak örülni.Ez pedig a falkáról való leválás kérdése. Egyre több nemzetközi szintű tenyésztőről derül ki, hogy nem vesznek részt az egyesületi, illetve a kerületi tréningeken. Mi lehet ennek az oka? A válasz egyszerű, a legtöbb tenyésztő úg ygondoja, hogy erre szükség van, hadd gyakorolják a leválást a galambok. De ez valóban így van? Nem igazán, A falkában repülés a galambok ősi ösztöne, a falkában érzik magukat biztonságban, ami igaz. De ezek a galambok soha sem lesznek bajnokok. Akkor mi a teendő. Több helyről is pozitív vissza jelzéseket kaptam a városi galambokkal végzet tréning módszeremről. Melynek a lényege a falka ösztön gyengítése. Módja, hogy a galambokat a városi galambok közé engedjük. Mivel azok nem mennek sehova egy darabig a galambjaink ezekkel együtt köröznek majd haza akarnak térni elkezdenek leválni és elindulnak haza, Kellő mennyiségű gyakoroltatással elérjük. Hogy nem ragaszkodnak a falkához hanem igyekeznek azt ki kerülni és felvenni a haza felé vezető irányt. Ezt talán érdemes átgondolni!

 

Intenzitás szempontjából:

 

  • Alacsony intenzitású tréning. Ezt a tréning formát az erős intenzitású tréninget követő pihenő nap után érdemes be iktatni. Egy gyenge átmozgató tréning lényege az anyagcsere folyamatok szinten tartása

  • Közepes intenzitású tréning: Ez már valódi tréning célszerű mindig az előző napi trénig idejének 10% – s növelésével végre hajtani. És mindig az előző heti összes tréning 10%-kal való növelése.

  • Erős intenzitású tréning: Ez a legerősebb tréning nap. A következő módon érdemes végre hajtani: Adjuk össze a repüléssel eltöltött heti óra számot osszuk el néggyel és a kapott óraszámot célszerű a legerősebb edzés napon végre hajtani. Utána mindenképpen pihenő nap következzen. Ezt célszerű arra a napra tenni mikor a felnőtt galambok versenyeznek, így sok veszteségtől kímélhetjük meg magunkat.

Néhány alapszabály az edzéssel kapcsolatban melyek meghatározóak az eredményes edzés szempontjából.

 Csak a megszokottól eltérő mozgás hatékony a szervezet teljesítő képessége

szempontjából

Csak a nyugalmi időszakból indított edzés hatásos

Fokozatossági elv.

Melyik időszak kedvező az edzésekre.

Milyen edzés típusok a kedvezőek. Kis intenzitású közepes vagy erős

Pihenő időszakok.

Edzés és táplálkozás.

A túledzettség olyan, mint a szél: nem látjuk, de jelenléte nyilvánvaló. Legegyszerűbben teljesítménycsökkenéssel lehet jellemezni. A teljesítményt befolyásoló állapotok (például fertőzések, betegségek, sérülések, alultápláltság, túltápláltság) önmagukban nem jelentik azt, hogy túledzettség jelenlétéről van szó. Ebből adódik, hogy csak azt a sportteljesítmény-csökkenéssel járó állapotot nevezhetjük túledzettségnek, amely néhány nap alatt nem szüntethető meg, illetve nem valamely betegség vagy kórállapot eredménye. A túledzettséget egy hosszabb szakasz előzi meg, amely sejteti, hogy a kimerülés felé tart; az angol szakirodalom ezt over-reaching-nek ( a vég elérése) nevezi. Ebben a stádiumban még mindössze néhány edzésmentes nappal orvosolható a kimerülés és a következményes teljesítményromlás.

A túledzettség szindróma – éppúgy, mint például a cukorbetegség esetében – két eltérő megjelenési formát takar. Az egyik az izomerő hiányában játssza a főszerepet. A másik forma viszont az állóképesség hiányában sportokban fordul elő leginkább.

Túledzettség akkor jöhet létre, ha az edzések és pihenések között az egyensúly felbomlik.

Az alábbi tünetek kísérik: fizikai teljesítménycsökkenés, állandó fáradtságérzés, izommerevség, sérülékenység, étvágycsökkenés vagy fokozott étvágy, csökkent immun védelem.Elsősorban a helyesen megválasztott edzésprogrammal és az utána következő, megfelelő regenerációval előzhetjük meg a túledzettséget. Az sem kedvező, ha mennyiségileg visszük túlzásba (például mindennap három órát tréningezünk. De mindemellett a túl erős intenzitású sorozatos edzések sem megfelelőek.


 

Az edzéseket úgy kell felépíteni, hogylegyen ideje szerveznek amegfelelő regenerációra. Általában az edzésintenzitás tízszeres növelése a teljesítmény 10 százalékos javulását eredményezi. Sokszor a verseny 1. és 10. helyezettje között kevesebb, mint 2 százaléknyi teljesítménybeli különbség van. Ezért érthető, hogy a tenyésztők miért akarnak egyre keményebben edzeni.

Érdekes az a versenylovakon végzett megfigyelés, miszerint a túledzettség kialakulásában nagyobb szerepe van a pihenőnapok csökkentésének, mint a magas intenzitású edzésnapok növelésének.Gyakran olyan sportprogramot diktálunk, amelyben a magas intenzitású edzések dominálnak, és a pihenőnapok száma minimális vagy elő sem fordul. Egy német tudományos vizsgálat eredményei szerint sokkal jobban tolerálhatók a rövid időtartamú, magas intenzitású edzések, mint a hosszan tartó, alacsonyabb intenzitású, monoton edzések. Ezért a túledzettség prevenciójában nagy jelentősége van a rövid időtartamú periodikus edzésprogramnak.

A túledzettség megelőzése

– Ne emeljük az edzésintenzitást heti 10 százaléknál jobban

 – Maximum heti háromszor végezzünk monoton tréninget

 – Ügyeljünk a változatos, vitamindús táplálkozásra és a megfelelő mennyiségre

– Kövessük nyomon a sportteljesítményt
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Becef11

Iliju97,2018.12.29 13:08

http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/cialis-40-mg-generique-sur-internet-achat-2018-prix-du-tadalafil http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-ciavor-diario-tadalafil-mastercard-portugal http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=66907&qa_1=donde-a-la-orden-tadanafil-tadalafil-60-mg-fiable-ecuador http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/discount-pasport-60-mg-buy-online-buy-pasport-order-tadalafil http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/vilas-tadalafil-10mg-o-achat-peut-t-on-acheter-du-tadalafil-sans http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/escitan-sildenafil-citrate-130-mg-donde-comprar-sin-receta-con http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/blugral-50mg-o-acheter-sur-quel-site-acheter-du-blugral http://jaktlumaczyc.pl/70872/comprar-ciaton-tadalafil-menor-preco-brasil http://www.taffebook.com/blogs/1737/8703/naprelan-naproxen-250-mg-ou-achat-moins-cher-tarif-du-naprelan http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/order-zilden-130-mg-cheap-zilden-buying-in-mexico http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/discount-sindex-plus-25mg-buy-online-cheapest-sindex-plus-online http://www.libertyxchange.com/blogs/post/81631 http://laguiadelasvegas.com/afiliados/blogs/post/64366 http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-viagra-sildenafil-citrate-rapide-doctissimo https://www.loosemusicent.com/blogs/1119/12287/clorpromazina-donde-comprar-sin-receta-al-mejor-precio-venezuel http://whazzup-u.com/profiles/blogs/buy-shinafil-120mg-low-price-how-can-i-order-sildenafil-citrate http://jaktlumaczyc.pl/70247/vasifil-comprar-receita-medica-republica-federativa-brasil http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-cianeo-tadalafil-10-mg-com-desconto-via-internet http://bricolocal.com/profiles/blogs/generique-v-gra-sildenafil-citrate-acheter-sildenafil-citrate-en http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/pycalis-20-mg-comprar-con-garantia-republica-de-colombia-se-puede http://javamex.ning.com/profiles/blogs/comprar-esidrex-gen-rico-envio-urgente-esidrex-25mg-pre-o-pague http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/cheap-ciblex-15-mg-order-online-is-it-legal-to-buy-ciblex-from

Tozok36

Veseg78,2018.12.28 16:58

http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/viagra-donde-comprar-sin-receta-por-internet-usa-comprar
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/elebra-sildenafil-citrate-comprar-sin-receta-buen-precio-el
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/mobic-meloxicam-15mg-donde-comprar-sin-receta-de-calidad
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/zilden-sildenafil-citrate-100-mg-sans-ordonnance-site-fiable
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-vilgendra-sildenafil-citrate-130-mg-en-ligne-bon
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-adcirca-60-mg-sin-receta-barato-m
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-bupropion-150mg-sin-receta-r-pido-comprar-bupron
http://socialchangesa.com/blogs/post/46795
https://ikriate.me/blogs/859/17190/site-seguro-para-comprar-ciavor-diario-barato-republica-federat
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/comprar-generico-cialis-40mg-env-o-libre-guatemala-comprar
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/sildofil-order-online-legally-purchase-sildofil-online
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/tadlis-tadalafil-60mg-o-en-acheter-commander-tadalafil-pas-cher
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/ciavor-tadalafil-20mg-onde-comprar-envio-rapido-brasil-generico
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/h-for-comprar-gen-rico-mais-barato-pela-net-brasil
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-sulfassalazina-azulfidine-gen-rico-menor-pre-o-na
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/norfloxacino-comprar-en-una-farmacia-en-linea-ahora-mismo-espa-a
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/order-inventum-cheap-usa-online-inventum
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/clomid-50-mg-pas-cher-securise-generique-clomiphene-50-mg
http://flirtfinder4u.com/blogs/post/23777
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/order-vigrasol-how-to-purchase-sildenafil-citrate-guaranteed
http://ultimatefandomsite.com/oxwall/blogs/post/5231
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/pulmopres-20mg-order-safely-how-to-order-tadalafil-in-approved
http://bricolocal.com/profiles/blogs/tadlis-donde-puedo-comprar-sin-receta-en-internet-como-comprar
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/salmeterol-0-025mg-en-ligne-pas-cher-achat-sans-ordonnance
http://football.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-apo-sildenafil-25-mg-urgente-us
http://football.ning.com/profiles/blogs/robaxin-methocarbamol-como-puedo-comprar-buen-precio-rep-blica-de
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/acheter-du-xpandyl-40-mg-ou-acheter-du-xpandyl-forum
http://football.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-sildara-150-mg-sin-receta-de-calidad
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/discount-carvedilol-12-5mg-buy-online-where-can-i-purchase-coreg
http://brooklynne.net/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-tada-tadalafil-gen-rico-sem-receita

Okewe99

Oqesu47,2018.12.16 13:10

http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=154602&qa_1=lisinopril-como-comprar-de-forma-segura http://gennethub.com/blogs/1362/9950/viagra-50mg-livraison-express-pas-cher-pilule-de-sildenafil-ci http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=66371&qa_1=achat-express-doxycycline-forum-vente-doxycycline-en-ligne http://soruanaliz.com/index.php/17260/donde-ordenar-spironolactona-receta-ahora-republica-colombia http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/338245 http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/order-medovigor-online-how-to-purchase-sildenafil-citrate-in http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/buy-profamid-250-mg-low-price-how-can-i-order-flutamide http://www.blog.ahsfoundation.co.uk/blogs/post/57754#sthash.bKsI63cf.TiLzxnD7.dpbs http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/order-silda-50mg-safely-how-to-buy-sildenafil-citrate-safely http://whazzup-u.com/profiles/blogs/terramycin-donde-puedo-comprar-sin-receta-en-l-nea-per-comprar https://madbuddy.club/blogs/post/25239 http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-dali-tadalafil-sin-receta-fiable-espa-a http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/lamotrigina-donde-comprar-en-farmacia-online http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/ciavor-diario-tadalafil-como-posso-comprar-gen-rico-com-desconto http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-amitriptilina-50-mg-r-pido http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-religra-sildenafil-citrate-sin http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/commander-ildenaf-sur-le-net-bon-marche-sans-ordonnance-acheter http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/o-commander-mamagra-sildenafil-citrate-100mg-acheter-du-mamagra http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-feksine-fexofenadine-sin-receta-con http://movsam.ning.com/profiles/blogs/sildenazinn-como-puedo-comprar-sin-receta-ahora http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-cianeo-tadalafil-gen-rico-via-internet http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/erecsil-130mg-order-online-erecsil-canada-mail-order http://www.facecool.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-tadil-tadalafil-20mg-sin-receta-env-o-r-pido http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/order-intasfil-130mg-without-rx-can-i-buy-sildenafil-citrate http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-refren-entrega-24h-comprar-sildenafil http://www.taffebook.com/blogs/1734/8766/doxazosin-mesylate-2mg-donde-comprar-sin-receta-con-seguridad http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-do-sildenafila-150-mg-com https://www.loosemusicent.com/blogs/1134/13024/virtus-25mg-order-without-rx-where-to-purchase-sildenafil-cit

Apeme83

Amede25,2018.12.06 10:36

http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/valedonis-puedo-comprar-r-pido-estados-unidos-que-farmacias http://whazzup-u.com/profiles/blogs/cheap-moragara-130mg-order-online-buying-moragara-vancouver http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/juvigor-sildenafil-citrate-pas-cher-rapide-le-prix-du-juvigor-en http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-novidat-500mg-con http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/remeron-30mg-o-achat-remeron-generique-sans-ordonnance-en-ligne http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/purchase-generic-dynafil-130mg-where-is-the-best-place-to-buy http://divinguniverse.com/blogs/post/68603 http://brooklynne.net/profiles/blogs/vigro-generique-commander-site-fiable-vente-vigro-belgique http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-o-gen-rico-do-zyad-tadalafil-on-line-brasil http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-achat-direktan-direktan-pas-cher-en-pharmacie-lyon http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/meloxicam-comprar-env-o-urgente-comprar-meloxicam-15mg-autentica http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/azarek-azathioprine-50-mg-puedo-comprar-de-forma-segura

Rojub05

Avese50,2018.12.05 08:58

http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/viraha-200-mg-comprar-sin-receta-de-forma-segura-usa-comprar
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/order-tigerfil-150mg-cheap-tigerfil-where-to-buy-perth
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/purchase-discount-happigra-200-mg-generic-happigra-canadian
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/comprar-viavag-sildenafil-citrate-150-mg-al-mejor-precio-usa
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-gen-rico-ah-zul-sildenafil-citrate-200mg-n-o
http://www.facecool.com/profiles/blogs/buy-oneaid-40mg-cheap-how-to-buy-tadalafil-safely
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/doxazosina-onde-comprar-gen-rico-entrega-r-pida-pela-internet
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/lubagra-buy-cheap-how-to-buy-sildenafil-citrate-cheap
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-viagra-sildenafil-citrate-gen-rico-envio-urgente
http://source1law.com/s1l/blogs/217/7471/como-faco-para-comprar-zyad-generico-sem-prescricao
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/comprar-tada-diario-10mg-gen-rico-sem-receita-medica-brasil
http://property.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-reglan-sin-receta-de-calidad-chile
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/comprar-duraviril-sin-receta-al-mejor-precio-rep-blica-del
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/achat-oneaid-tadalafil-10-mg-acheter-tadalafil-au-luxembourg
http://property.ning.com/profiles/blogs/risperidona-comprar-en-farmacia-online-recomendada-argentina
http://gennethub.com/blogs/1374/10038/cianeo-60mg-como-posso-comprar-pela-net-brasil
http://opencu.com/profiles/blogs/androz-sildenafil-citrate-puedo-comprar-en-farmacia-online-chile

Opabu62

Ipuba85,2018.12.04 00:24

https://entorpecida1.tumblr.com https://siga-osol-contemple-alua.tumblr.com https://fcymb.tumblr.com https://umameninadeboa.tumblr.com https://mer-curio.tumblr.com https://binaevymii.tumblr.com https://themaynards624.tumblr.com https://carmelcoffeecats.tumblr.com https://agravio-moral.tumblr.com https://pandinhah-suicidah.tumblr.com https://oteu-reino-vem.tumblr.com https://s-w-a-v-e-y.tumblr.com https://strangekoi.tumblr.com https://crazyalfred101.tumblr.com https://avecesfrancisca.tumblr.com https://honeyhoneyxo.tumblr.com

Проститутки Краснодара

Amuelmunda,2018.10.12 19:15

[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru]Шлюхи Краснодара[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки Краснодара[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны Краснодара[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд блядей в Краснодаре[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Недорогие шлюхи[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/]Секс знакомства в Краснодаре Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru]Проститутки Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны в Краснодаре[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд шлюхи в Краснодаре[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Дешевые бляди Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/]Интим знакомства в Краснодаре[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru]Проститутки Краснодара[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки в Краснодаре[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны в Краснодаре[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд шлюх в Краснодаре[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Дешевые бляди Краснодара[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/]Интим знакомства в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru]Проститутки в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд индивидуалок в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Недорогие шлюшки Краснодара[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/]Секс знакомства в Краснодаре[/url]