Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Huminsav

 

Mik is azok a huminsavak:

A huminanyagok - huminsavak, fuvolsavak - növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban keletkeznek mint a növény,tőzeg lignit,barnaszén,feketeszén és a  gyémántban.

A természetes huminsav  (70) azaz hetven féle ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető,biológiailag hasznosítható formában.

Nagyon fontos, hogy a     v i l á g   legjobb minőségű,legtisztább huminanyag lerakódása  Magyarországon található.

A huminsav és fuolsav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint a " természetes antivirális hatóanyagot " és "alternatív antibiotikumot" a modern tudomány is felfedezte.

A huminsavak jótékony hatását ismerte fel  S ü v e g e s   A n d r á s  is aki már a korábbi években alkalmazta - takarmányra keverve - takarmány kiegészítőként,feketepor formájában.  ( egyéb anyaggal kiegészítette ) Túlzás nélkül állíthatom, hogy ezen újításával   Süveges  sokat tett a modern postagalamb tenyésztés érdekében, - a betegségek megelőzését segítette elő  -  felfedezéseivel.

A huminsav és fuvolsav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtonak a technikai civilizáció kihívásainak, az élő szervezet testi, leki és szellemi megpróbáltatásaihoz.

A huminsav és fuvolsav alapú termékeket az élet minden területén alkalmazzák,így a humán gyógyászatban is. Ezeket a termékeket úgynevezett oxidált szenekből állítják elő. A világon nagyon kevés ilyen oxidált szénlelőhely létezik.

Az ásványi takarmányok, és gyógyhatású készítmények alapanyaga a humifikáció korai fázisában maradt tőzegfajták,melyek humin anyaga a Leonarditehoz hasonlóan egyedülálló a világon.

A humin termékek ma már megjelennek    Vitapol szuszpenzió  és porított változatban is. Több állatkísérlet igazolja a huminsavak jótékony hatását.

Csökken az elhullások száma

Csökken a gyógyszer felhasználás

Megelőzi a hasmenéses jellegű betegségeket

Erősíti az immunredszert

A kísérletek azt igazolják, hogy a huminsavak etetése - takarmányra történő keverése - a madarak leválasztását követően ajánlatos.

A  Vitapol Pulvis ma már rézzel és cinkkel dúsított változata is a piacon van. A kísérleti tapasztalatok azt igazolják, hogy a rézzel és cinkkel dúsított  V i t a p o l  emésztőszervi,illetve légzőszervi megbetegedések megelőzésére, a legyengült  immunrendszer támogatására is alkalmas.

A mikroelemek a huminsavakhoz kötött formában folyamatosan szívódnak fel,mert egy részük a bél nyálkahártyájához kötődve folyamatosan segíti az ásványi anyagok és a mikroelemek felvételét, másik részük viszont a kisebb molekolájú huminsavakhoz kötve bekerül a a keringési rendszerbe. A huminsavak adszorpciós,immunrendszer erősítő és detoxikáló hatásai együttesen érvényesülnek a dúsított mikroelemekkel kedvező élettani hatásaival együtt.

Ö s s z e g e z v e:               1,/ Erősíti az immunrendszert

2,/ Megelőzi a takarmányváltásból eredő emésztési gondokat

3,/ Javítja a takarmány hasznosulást

4,/ Csökkenti a gyógyszer felhasználási költséget

5,/ Eredményesen használható az antibiotikumos kezelések kiegészítésére

A  Vitapol  Cu  és Zn  pulvis  ( por )  élettani hatásai:

Az ásványi takarmányokat kiegészítve vízben oldódó fulvósavas termék használata kapcsán gyakorlati jó tapasztalatok vannak a   v í r u s o s   eredetű tünetek kezelésében is.

Gyakorlati tapasztalatok alapján pl. a  Vitapol  Fe. pulvis alkalmazása  kapcsán javul:

1,/ a tojások termékenysége

2,/ csökken a kelés gyenge egyedek száma

3,/ növekszik a vér vastartalma

4,/ megköti és a szervezetből kiüríti a takarmány  - toxinok jelentős részét -

Állatkísérleteket végeztek baromfi szülőpároknál is :

Eredmények:    A Mint ismeretes a tojás termelés indulása kritikus a jércék számára,mely megszünt.

A kellően nem szellőztetet   -  levegőhiányos - dúcokban az ammónia ellen időnként aluminium  -  szilikát, kalcium oxid és hidroxid valamint hidrogén-peroxid tartalmú  ANTI - GERM HYGIENESTREU  szórásával is védekeznek.   Azonban a folyamatos   Vitapol etetés mellett viszont megszüntek / megszűnik a sárgás, híg bélsár ürítése is.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

oszkar888@citromail.hu

Csömör Oszkár,2013.12.21 11:57

Tanácsot szeretnék kérni Segitsetek!!! 1 hét alatt 4 posta galaambom hullott el Hányás gyakori vz ivást vettem észre edig csak a fiatalokhulottaak el!. szó szerint Sugárban hány nak,de észre vettem hogy a takarmány amit kapnak egy másik táostól vettem egy zsák kukoricát,a sirás keringet!! De nem lehet hogy kin hagytam a fürdő vizüket ezelőtt 2 héttel ezelőtt és fürdöttek nem lehet hogy meg hültek. ha elpusztul az álományom soha nem akarok másikat!!! hisz ez szörnyü már szinte félek föl menni a padlás térben mert mindig találok jab madár hullát!!!.