Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elárvult fiókák felnevelése

Elárvult fiókák felnevelése
Igen fontos! Ha a fióka nagyon kiéhezettnek tunik, feltehetoen fél nap óta vagy még hosszabb ideje nem kapott enni, akkor haladéktalanul (egy órán belül) próbáljuk megetetni, megitatni. Minél fiatalabb egy fióka, annál kevésbé tudja elviselni a tartós éhezést. Sajnos elofordulhat, hogy még él, de már annyira legyengült, hogy a táplálékot a szervezete már nem tudja feldolgozni, és emiatt az etetés után néhány órával elpusztul.

Mivel és hogyan etessünk?
A galamb-, gerlefiókákat (akárcsak a papagájokat) a szülok kizárólag a begyükbol felöklendezett begyváladékkal (ún. begytejjel), az idosebb fiókákat foleg a begyükben puhított magvakkal etetik. Ezért a nagyobb (már tollas) fiókáknak jól megfelel a következo „pempo” (elnevezés tolem): Teáskanálnyi búzadarát (grízt), kukoricadarát pár csepp vízzel felfozünk. Alaposan keményre fozött tojásnak a sárgáját, lereszelt fehérjét keverünk hozzá boven; ha kéznél van, adhatunk hozzá csecsemotápszert is. (Minden fióka neveléséhez fontos az állati fehérje-bevitel!) Ehhez adjunk még vitamint (Jolovit vitamincseppet vagy Laktiferm M+C vízben oldható port, mindketto állatpatikában kapható), valamint a kalciumbevitel végett igen fontos porított tojáshéjat (a jól kifozött tojás héját mozsárban megtörjük). Nagyon hasznos adalék még a reszelt sárgarépa, vitamindús és a beleket is rendben tartja. A nagyobbacska fiókának egyre nagyobb mértékben lehet mozsárban kissé megtört magvakat (kölest, búzát), durvább kukoricadarát keverni a „pempohöz”, és azt egyre szilárdabbra készíteni.

A fiókát megfelelo méretu dobozban az ölünkbe ültetjük, fél kézzel puha csorét óvatosan szétfeszítjük, és a nem túl puha „pempobol” készített galacsint elég mélyen a szájába toljuk. Begyének megtapintásával ellenorizzük, hogy eleget kapott-e. Vízigényét muanyag szemcseppentos flakonból vagy injekciós fecskendobol adagolt néhány csepp (vitaminos) vízzel elégítsük ki. A galamb-, gerlefiókát elég naponta négyszer, késobb háromszor megetetni, majd idovel fokozatosan rászoktatni a mageleségre. A magvak emésztéséhez tiszta homok, kölesszem nagyságú sóder is szükséges! (Akváriumban használatos sóder a legmegfelelobb.)

Az énekesmadár-fiókák legtöbbjével könnyebb lehet a dolgunk. A rovarevok fiókái (a magevo énekesmadarak legtöbbje is szinte kizárólag rovarokkal eteti a fiókáit, pl. a verebek is), ha elég kicsinyek, szerencsés esetben elso pillanattól hatalmasra tátott csorrel kérik az eleséget. Elofordul, hogy az elso néhány etetésnél még megilletodöttek, késobb azonban felismerik a csipeszben közeledo rovart és nagyra nyitják a csoröcskéjüket. Így nemigen tévedünk, ha az elso néhány etetést – ha van kéznél – felébe-harmadába vágott lisztkukaccal, ha ez nincs, kicsiny friss húsdarabkákkal (legjobb a csirkehús) vagy fott tojással oldjuk meg (a sárgáját darabosan fogjuk a (szemöldök- vagy bélyeg-)csipeszbe, a fehérjét lereszeljük és pici kekszreszelékkel vagy grízzel megszórjuk, hogy ne ragadjon). – Az itatást náluk is muanyag szemcseppentos flakonból vagy – óvatosan – injekciós fecskendobol oldjuk meg, vigyázva, nehogy megfulladjanak a vízsugártól (az üveg szemcseppento, ha eltörik, a szilánkjaival végzetes sérülést okozhat). Számos rovarevo fiókája nem is igényli a külön itatást, elegendo, ha a kukacdarabkákat a vitaminos vízbe mártogatjuk. Náluk is fontos gondoskodni a megfelelo kalcium-, ásványianyag-bevitelrol, pl. úgy, hogy a lisztkukacokat még pirított tojáshéjba is bemártjuk.

A fiatal, rövidke farkú fiókákat egy-két óránként etetnünk kell, három-négy óra már elég súlyos éhezésnek számít. Késobb fokozatosan ritkíthatjuk az etetést két-három órás idoközökre. Kezdetben fészekhez hasonlító bélelt dobozban pihenhet a picike, késobb kalitkában célszeru tartani, de a szabadon röpködést is naponta biztosítani kell a számára. A lisztkukac a fehérjén kívül zsiradékban is gazdag, energiadúsabb, mint a nyers hús vagy sok más rovar. A fott tojás sárgája a fehérjén és zsiradékon túl még fontos vitaminokat is tartalmaz. Természetesen adhatunk egyéb kisebb rovarokat, legyeket, nem mérgezo hernyókat, sáskát, szöcskét, hangyabábot, szárított bolharákot stb. is. Csontkukacot ne adjunk, mert a nem megfeleloen tisztított, elokezelt csonti a tenyésztési módja miatt súlyos fertozéseket terjeszthet! Párizsit se adjunk, mert a kismadarak a só bevitelét igen rosszul turik! – Az eleven rovarok etetésénél még arra is vigyázni kell, hogy a rovart vagy roppantsuk meg, vagy vágjuk ketté, nehogy az élénken mozgó rovar, kukac a fióka emésztorendszerében kárt okozzon! Persze mikor már önállóan eszik a fióka, akkor maga öli meg a kukacot, bogarat. A feketerigó közismerten sok földigilisztát fogyaszt, azonban a giliszta etetése veszélyes lehet (a légcsoférgek köztigazdája), csínján kell bánni az etetésével. A nagyobbacska rigó-, seregélyfiókák szívesen esznek magvakat (köles, zabpehely, kendermag), apróra vágott alma-, cseresznyedarabkákat is.

Néhány magevo vegyes táplálékkal, tehát begyben puhított apró magvakkal és rovarokkal is eteti fiókáit. (A magevo madarakat kúpos csorükrol lehet felismerni.) Ezeket a fiókákat mi is vegyes táplálékkal etessük, vagyis a galamboknál ismertetett „pempovel” és lisztkukac-eleséggel. Néhány etetés után a fióka többnyire úgyis kiválasztja, mi a jó neki, és ennek megfeleloen egyikkel vagy másikkal folytathatjuk a táplálását. Az irodalom szerint a zöldikék kizárólag mageleséggel etetnek. Én ennek ellenére (boldog tudatlanságban) probléma nélkül felneveltem egy zöldike-fiókát vegyes táplálékon, szívesen ette a félbevágott lisztkukacot is, majd felnott korában rátért a papagájeleségre.

Hogy melyik énekesmadár mivel eteti fiókáit, erre nézve azt hiszem, egyedülállóan gazdag leírást találhatunk Schmidt Egon Madárlexikon c. kiváló könyvében. Már csak az a nem kis probléma, hogy eldöntsük, melyik énekesmadár fiókája is a kis gondozottunk.

Nem utolsósorban fel szeretném hívni a figyelmet a higiénia fontosságára! A táplálék, ivóvíz tisztaságára, jó minoségére éppúgy ügyelni kell a madárfiókánál, mint az ember csecsemojénél, hiszen mindegyikük immunrendszere fejletlen. Ezért ügyeljünk, hogy romlott tojás, szagos hús, penészes eleség semmi esetre se maradjon elottük! A nedves „pempo” is csak hutoben tartható (és persze csak meglangyosítva etetheto), mert a penészgombák igen hamar elszaporodhatnak rajta. Nem csak a láthatóan penészes eledel okozhat súlyos betegséget!

Végezetül: a felnott fióka szabadon eresztésénél ügyeljünk rá, hogy a környezetben legyen ivóvíz, viszont lehetoleg ne legyen macska; és arra is tanácsos gondolni, hogy a gerlék, a rigók igen agresszíven uzik el a „betolakodó” új fajtársukat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ecuhi26

Besan03,2018.12.28 11:10

http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-avafil-sildenafil-citrate-pela http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/cheap-ketoconazole-200mg-buy-online-where-to-buy-nizoral-safely http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-gemfibrozilo-300mg-de http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-amfidor-sin-receta-al http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-sofosbuvir-en-farmacia-online-espa-a http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/wellbutrin-150mg-puedo-comprar-sin-receta-en-internet-reino-de http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-super-o-sin-receta-con-visa-uruguay http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/order-apcalis-where-can-i-purchase-tadalafil-no-need-rx http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-circulass-rapid-sildenafil-citrate-130mg http://www.facecool.com/profiles/blogs/order-agra-100mg-without-prescription-how-can-i-purchase http://socialchangesa.com/blogs/post/46310 http://flutes.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-repaglid-2-mg-gen-rico-mais-barato http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/discount-efil-40-mg-buy-online-where-can-i-purchase-tadalafil-in

Kicux00

Epase55,2018.12.28 00:52

https://nekomew1.tumblr.com
https://oxyt0cln.tumblr.com
https://minjoooonie.tumblr.com
https://rawanalsab.tumblr.com
https://wltchh.tumblr.com
https://pauazc.tumblr.com
https://marina-diamandis-moved.tumblr.com
https://ciarasport.tumblr.com
https://skyyloveexo.tumblr.com
https://ray-arruda.tumblr.com
https://nizhoninochez101.tumblr.com

Tafej98

Oyoxe37,2018.12.16 19:01

http://flutes.ning.com/profiles/blogs/copegus-ribavirin-como-puedo-comprar-online-per-precio-en http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-generico-progra-con-garantia-chile http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-indapamida-lozol-2-5mg-gen-rico-envio-urgente-rep http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/order-wavegra-100mg-cheap-wavegra-online-no-prescription-cheap http://www.facecool.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-generico-helpin-sildenafil-citrate-100mg-sin http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-o-gen-rico-do-dexametasona-decadron-r-pido-brasil http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/comprar-glibenclamida-micronase-na-internet-glibenclamida-2-5mg https://www.olliesmusic.com/blog/16297/amiodarona-100mg-donde-comprar-sin-receta-de-confianza-mГ©xico-comprar-carda/ http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-blupill-gen-rico-entrega-48h-na-internet http://www.libertyxchange.com/blogs/post/74163 http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/silfeldrem-como-comprar-sin-receta-urgente-estados-unidos-puedo http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-pour-achat-megafil-tadalafil-40-mg-prix-de-megafil http://www.1friend.com/blogs/2837/15234/discount-ohay-10mg-order-online-where-to-order-tadalafil-witho http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/discount-cloxacillin-500mg-order-online-where-can-i-buy-tegopen

Uwibo75

Gifut01,2018.12.13 13:33

http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-cialis-tadalafil-entrega-r-pida-pela-net
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-virineo-frete-gr-tis-na-internet-no
http://property.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-viagra-menor-pre-o-sildenafil-citrate
http://snopeczek.hekko.pl/229848/order-cetirizine-10-mg-online-buy-cetirizine-cheap-online
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/griseofulvina-comprar-en-una-farmacia-online-con-env-o-gratis
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/buy-duraga-50mg-cheap-discount-duraga-buy-online
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/viagra-150-mg-como-puedo-comprar-sin-receta-al-mejor-precio
http://www.facecool.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-refren-gen-rico-forma-segura-brasil
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-en-ligne-alpink-sildenafil-citrate-moins-cher-site
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-furacin-20mg-sin-receta-de
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ciavor-gen-rico-sem-prescri-o-via
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/site-securise-pour-achat-exifol-50-mg-acheter-des-pilules-de
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ah-zul-sildenafil-citrate-150-mg-mais
https://www.olliesmusic.com/blog/14991/rabeprazole-20mg-como-comprar-en-lГ­nea-guatemala-aciphex-20mg-se-compra-con/
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/puedo-comprar-sildehexal-sildenafil-citrate-por-internet
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-bicalutamide-sin-receta-r-pido
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-trileptal-oxcarbazepine-sin-receta
http://dmoney.ru/37694/sildenafilum-sildenafil-argentina-sildenafilum-domicilio
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/order-viagra-no-rx-ordering-viagra-online-pharmacy
http://opencu.com/profiles/blogs/comprar-dejavu-130mg-entrega-r-pida-venta-de-dejavu-temuco
http://wu-world.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-enagra-sin-receta-entrega-r-pida
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/buy-cialysinfort-10mg-safely-cheap-cialysinfort-90-pills-10mg
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/silanil-moins-cher-et-securise-sildenafil-citrate-generique
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/adcirca-como-posso-comprar-gen-rico-menor-pre-o-on-line-no-brasil
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/lovbebi-sildenafil-citrate-130mg-en-ligne-baisse-prix-commander
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/etodolaco-comprar-gen-rico-sem-prescri-o-brasil
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/acheter-ezetimibe-en-ligne-bas-prix-site-fiable-zetia-en
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/apicalis-tadalafil-10-mg-bas-prix-commander-du-tadalafil
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/rosytona-sildenafil-citrate-bon-marche-securise-achat-rosytona

Nudeb29

Xoloz48,2018.12.07 13:50

http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/tadgo-tadalafil-60mg-livraison-discrete-pas-cher-tadalafil-ou
https://madbuddy.club/blogs/post/11504
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-videnfil-130-mg-gen-rico-de-confianza-on
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/atorvastatin-pas-cher-conseil-achat-lipitor
http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/buy-afilta-20-mg-cheap-how-can-i-buy-tadalafil-guaranteed
http://www.facecool.com/profiles/blogs/buy-dapoxetine-cheap-dapoxetine-uk-buyer
http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/discount-mitalis-10mg-order-online-can-i-purchase-tadalafil-cheap
http://opencu.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-viagra-25mg-sin-receta-mas-barato-argentina
http://vaal-online.co.za/blogs/post/29306
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/hidroclorotiazida-puedo-comprar-sin-receta-online-chile-comprar
https://madbuddy.club/blogs/post/26563
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/uroxatral-10-mg-donde-comprar-sin-receta-de-confianza-argentina
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/cialis-order-cheap-where-can-i-order-tadalafil-in-verified
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/fexofenadina-comprar-en-una-farmacia-en-linea-certificada-usa
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-ah-zul-sildenafil-citrate-100mg-gen-rico-n
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/efavirenz-600mg-commander-sans-ordonnance-sustiva-sans
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/galotam-25-mg-comprar-y-pagar-con-visa-rep-blica-del-per-comprar
http://medioteca.com.ar/blogs/post/16113
http://brooklynne.net/profiles/blogs/valaciclovir-comprar-en-farmacia-online-segura-rep-blica-de-chile
http://opencu.com/profiles/blogs/achat-express-cialis-60mg-ou-commander-cialis-en-ligne-forum
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/cialis-60mg-order-cheap-where-to-purchase-tadalafil-no-rx-needed
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/tada-diario-comprar-gen-rico-com-garantia-online-rep-blica
http://bricolocal.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-furazolidone-100mg-sin
http://soruanaliz.com/index.php/19599/cytoxan-comprar-gen%C3%A9rico-internet-cytoxan-cyclophosphamide

Lobex58

Ocaci02,2018.12.03 17:47

https://alexandra-brl.tumblr.com
https://songghana.tumblr.com
https://justlife03.tumblr.com
https://ancestralalien.tumblr.com
https://silverslip.tumblr.com
https://loucolobolupin.tumblr.com
https://blueskyfullofstarss.tumblr.com
https://mylittlegirlsuicide.tumblr.com
https://mysafeport.tumblr.com
https://themaynards624.tumblr.com
https://mygentlequeen.tumblr.com
https://entorpecida1.tumblr.com
https://order-amantadine-100mg.tumblr.com
https://bashayer711.tumblr.com
https://shinobi-legends.tumblr.com
https://hayaabunofalme.tumblr.com
https://bombayundgin.tumblr.com
https://alevel-study.tumblr.com

проститутки новосибирска

BernardChite,2018.10.24 08:11

<a href=http://furanoproperties.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi>Шлюхи Новосибирск</a>
<a href=http://www.sterlingfinancialsystems.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi/1000-rubley.html>Проститутки Новосибирска</a>
<a href=http://www.sterlingfinancialsystems.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi>Проститутки Новосибирск</a>
<a href=http://conferencebureaumilan.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi/1000-rubley.html>Проститутки Новосибирск</a>
<a href=http://conferencebureaumilan.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi>Проститутки Новосибирска</a>
<a href=http://highpdf.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi/1000-rubley.html>Шлюхи Новосибирска</a>
<a href=http://highpdf.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi>Шлюхи Новосибирск</a>
<a href=http://www.directorioenvideo.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi/1000-rubley.html>Шлюхи Новосибирск</a>
<a href=http://www.directorioenvideo.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi>Проститутки Новосибирск</a>
<a href=http://e-redant.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi/1000-rubley.html>Проститутки Новосибирска</a>

<a href=http://dealsavers.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-nsk.mobi>Шлюхи Новосибирск</a>
<a href=http://dealsavers.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-kzn.mobi>Проститутки Казани</a>
<a href=http://jesus-tv.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-nsk.mobi>Шлюхи Новосибирска</a>
<a href=http://jesus-tv.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-kzn.mobi>Проститутки Казань</a>
<a href=http://optimizeworkforceperformance.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-nsk.mobi>Проститутки Новосибирска</a>
<a href=http://optimizeworkforceperformance.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-kzn.mobi>Проститутки Казань</a>
<a href=http://ukmother.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-nsk.mobi>Проститутки Новосибирска</a>
<a href=http://ukmother.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-kzn.mobi>Шлюхи Казань</a>
<a href=http://screamingurge.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-nsk.mobi>Шлюхи Новосибирска</a>
<a href=http://screamingurge.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-kzn.mobi>Проститутки Казань</a>

<a href=http://put.sexchika.mobi>проститутки новосибирска</a>
<a href=http://put.sexchika.mobi/1000-rubley.html>проститутки новосибирска</a>

Проститутки Краснодара

Anuelmunda,2018.10.14 04:18

<a href=https://top.girls-nsk.ru>Шлюхи Новосибирск</a>
<a href=https://www.girls-nsk.ru/individuals/1000-rubley/>проститутки Новосибирска</a>
<a href=http://www.prostitutki-krasnodar.ru>Проститутки Краснодара</a>
<a href=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/>Индивидуалки Краснодара</a>
<a href=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/>Массажные салоны в Краснодаре</a>
<a href=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/>Выезд шлюх в Краснодаре</a>
<a href=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/>проститутки Краснодара</a>
<a href=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/znakomstva/>Интимные знакомства Краснодара</a>
<a href=http://prostitutki-irkutska.ru>Проститутки Иркутск</a>
<a href=http://www.prostitutki-irkutska.ru/individuals/1000-rubley/>проститутки Иркутска</a>
<a href=http://prostitutki-perm.ru>Шлюхи Пермь</a>
<a href=http://www.prostitutki-perm.ru/individuals/1000-rubley/>проститутки Перьми</a>
<a href=http://www.girls-kzn.mobi>Проститутки Казань</a>
<a href=http://fei.girls-kzn.mobi/individuals/>Индивидуалки Казани</a>
<a href=http://girls-kzn.mobi/znakomstva/>Секс знакомства Казань</a>
<a href=https://fei.girls-kzn.mobi/individuals/1000-rubley/>проститутки Казани</a>
<a href=http://penza-dosug.ru>Проститутки Пензы</a>
<a href=http://www.penza-dosug.ru/individuals/1000-rubley/>проститутки Пенза</a>
<a href=http://girls-ufa.ru>Проститутки Уфа</a>
<a href=http://www.girls-ufa.ru/individuals/1000-rubley/>проститутки Уфа</a>
<a href=http://girls-msk.ru>Шлюхи Москва</a>
<a href=http://www.girls-msk.ru/individuals/1000-rubley/>проститутки Москвы</a>
<a href=http://dosugspb24.ru>Шлюхи Питера</a>
<a href=http://www.dosugspb24.ru/individuals/1000-rubley/>проститутки Питера</a>
<a href=http://fei.girls-nsk.mobi>проститутки Новосибирска</a>
<a href=http://fei.girls-nsk.mobi/individuals/1000-rubley/>проститутки Новосибирска</a>
<a href=https://ero.girls-nsk.me>проститутки Новосибирска</a>
<a href=https://www.girls-nsk.me/individuals/1000-rubley/>проститутки Новосибирска</a>

Hany nap alatt kelnek ki a kis galambok ?

Bálint Cintia,2017.04.12 20:42

Azt szeretnem meg kerdezni hogy hany nap alatt kelnek ki a kis galambok ? Mert mi mar nagyon varjuk hogy ki keljenek de nrm tudjuk hogy mikor kelnek ki . 4 tolyast talaltunk a fankon es varjuk mert szeretnenk latni . Es a kis galambok majd ugy neznek ki mint a sarga csibek eszt szeretnem megtudni de nagyon vagy hogy ?

Re: Hany nap alatt kelnek ki a kis galambok ?

Dávid,2017.06.04 10:57

Szia. A galamb 18napra kell ki. 4tojás? a galamb 2 tojást rak le...kikelés után sárga pelyhes és kicsit csúnya is..de gyorsan nönek.

marianna@trianex.com.ua

Marianna Haponchuk,2016.11.08 14:05

Dear Sirs,

My name is Marianna, I am a sale manager of the company LLC ''Trianex-Agro'' (Ukraine).
I would like to offer you products from new crop:

- yellow and red millet
- red and white sorghum
- vetches
- linen/flax
- coriander
- soybeanWe are direct suppliers, that's why our prices are smaller than different brokers have.
All our products are original Ukrainian.
We can deliver you any time because our volumes are very big.

If you are interested in some of them or have some questions - I will be glad to help you.

I will be waiting for your answer.

laura16-1@hotmail.com

Laura,2015.05.15 22:30

Szia. Örülök hogy megtaláltam az oldalad. Ma találtam egy gerle fiókát, egy nagyon magas fa tetején levő fészekből esett ki ahová sajnos nem tudtuk őt visszahelyezni. Behoztuk őt, és a leírtak szerint megetettük. Remélem megmarad nekünk szegénykém.

Re: laura16-1@hotmail.com

margomt,2016.04.11 18:57

Sziia en ma talaltam egy oklomnyi tollas gerle fiokat ma kezdtem etetni.Neked tulelte?!

Pécs

Erzsébet,2015.01.02 07:50

A hasznos tanácsokat, köszönöm. Ezek után, nem csak sajnálni, de hatékonyan segíteni is tudom az elárvult, talált kismadarakat!