Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elektrolitról Lúgosítás – Savasítás.

Dr Young Lin szerint. „ A görögországi Athénban és a kínai Pekingben megrendezett olimpián.

A csúcson teljesítő atléták közül jó páran javították sportteljesítményüket szódabikarbónával. Sőt világcsúcsot is döntöttek. A londoni Times, júniusban megjelent cikke, valamint a tudományos kutatások is igazolták Dr Young állítását. Az atléták évek óta esküsznek rá, hogy egy kanál szódabikarbóna, segít hosszabb ideig bírni a terhelést. A sport orvosok és a szakértők viszont kételkedtek abban, hogy ez lehetséges. És nem a placebo hatásról van szó. ( Placebo olyan szer melyről csak azt hiszik, hogy hat).De azok a sportorvosok és szakeberek akik utánajártak a dolognak, meglepődve tapasztalták, hogy a „ szóda doppingnak” valóban vannak érdemei a kitartás és gyorsaság terén.

 

A Loughbourgh Egyetemen dolgozó fiziológusok, a nemzetközi sportújságban közzétett eredményei a következők. Azok az úszók akik kb. egy órával egy 200 m. versenyszám előtt sütőszódát vettek be jelentősen képesek voltak időeredményeiken javítani. Dr Jonathan Folland szerint nem ritka az úszó sportolók között, hogy szódabikarbonát vesznek be a csúcsforma biztosítására. Valójában arról van szó, hogy a kísérletben részvevő 9 élsportoló közül 8 valóban megjavította saját rekordját.

 

Dr Ronald Deitrich az amerikai Sportorvosi Főiskoláról ( A.C.S.M.) Éves konferenciáján beszámolt a vizsgálat eredményeiről, hogy a versenyszerűen futók számára szintén hasznos az anyag.

800 méteres futóknak kapszulában placebót és szódabikarbonát adtak, melyet azok vízzel vettek be. Habár néhány sportolónál gyomor és bél panaszokat okozott, ( ők egyébként is problémásak voltak e tekintetben)

Dr Deitrich úgy véli, hogy a szódabikarbóna lényegesen javítja a teljesítményt. Ha nem vesszük figyelembe azokat a sportolókat akiknél probléma lépet fel. Akkor az átlagos teljesítmény javulás

2,2 másodperc volt. Ez viszont a rövid futótáv mait nagyon jelentős teljesítmény javulás.

 

De hogyan fejti ki egy látszólag ártalmatlan anyag ilyen drámai módon a hatását?

A hosszan tartó fizikai igénybe vétel ( edzés verseny) alatt az izmokban nagy mennyiségű sav keletkezik pl. tejsav, ami fájdalmat, merevséget, és kimerültséget okoz. A szódabikarbóna természetes módon csökkenti a sav mennyiségét, ezért pufferként működik, a teljesítményt rontó melléktermékekkel szemben.

( A puffer egy olyan anyag amely véd a pH. Érték változásai ellen).

A jelenlegi kutatások szerint ez az anyag különösen hasznos a gyorsasági vagy sprinter sportokban. De az is bizonyítást nyert, hogy a futballban is jelentősen nőt a kitartó képesség.

Dr Folland szerint „ úgy tűnik, hogy ez az anyag az anaerob igénybevételnél csökkenti és közömbösíti a káros melléktermékek képződését. Kimutatta, hogy azok az úszók akik a szódabikarbonát alkalmazták 1,5 másodperccel szorították le az idejüket 200 méteres távon.

Ha meggondoljuk, hogy a pekingi olimpia gyorsúszója 1,4 másodperccel győzött akkor ez az 1,5 másodperc elegendő az olimpiai arany éremhez.

 

Dr Young szerint minden élő szervezet egészsége, fejlődése, öregedése, betegsége a sav- lúg egyensúlytól függ. Ő Olaszországban dolgozik egy rákos betegekkel foglalkozó klinika vezetője.

Itt sikeresen alkalmazza. A kínai 4 só kúrát, mellyel nemcsak megtud állítani rákos daganatok fejlődését, de sikerült azt számos estben vissza fordítani is.

Ez a 4 só a következő: Nátrium – karbonát, Magnézium – karbonát, Kálium – karbonát, és a Kalcium – karbonát. Ez a 4 antioxidáns jelen van az összes testfolyadékban.

Dr Young az egészséges eberek számára évi 3-4 kúrát javasol 21 napos időtartammal.

Alkalmazása napi 3×1 mokkás kanál szódabikarbóna bevétele langyos vízzel.

 

Számomra ez adta az ötletet, hogy körlevélbe megkérdezem, hogy használ-e valaki szódabikarbonát a postagalamb sportban. Választ nem igen vártam mivel ez a kutatási eredmény még nagyon új. Egy két sporttársnak telefonon is feltettem a kérdést. De nem igazán értették.

Viszont egy nagyon fiatal barátom akik 15 éves kora ellenére élversenyző meglepet. Sky-pon tettem fel a kérdést, használ-e szódabikarbonát? Válasz A lúgosítás -savasításra gondolsz? Igen. De aztán éreztem, hogy nem szívesen beszélne róla. Viszont ez arra elégedő válasz volt, hogy tudjam vannak akik már ismerik és használják.

Aztán jött egy mail is melyben a használatáról kaptam tájékoztatást. Mely a következő: Évente egyszer a versenyek kezdete előtt három hétig alkalmazom ugyan úgy állítom elő az oldatott mint az elektrolitot kell előállítani. Azon kívül használom a fürdő vízben is 10 l. vízhez 1. púpos evőkanállal teszek. Csodálatosan selymes lesz tőle a tollazat.

Kxiong Usa

 

Pufferelés szódabikarbónával

 

A szódabikarbóna ( Nátrium – Hidrogén karbonát) Bikarbonát ionból Na. Áll. A savakat semlegesíti és közben szén-dioxid szabadul fel.

 

Lúgosítás -Savasodás ( pufferoló mechanizmus)

 

A sejtek működése során ( légzés, tápanyagok bontása, anyag csere folyamatok, munka végzés) normális körülmények között is folyamatosan savanyú anyagcsere termékek szabadulnak fel.

A vér (artériás pH értéke 7,35 −7,4 / = 40 m mol H +/ l) azonban állandó szinten tartva mégis enyhén lúgos. A szervezet ezt a pH értéket igyekszik fenntartani( izohidria), mivel a szervezett minden sejtje ebben a környezetben tudja a funkcióit ellátni. Amennyiben ez valamilyen okból eltolódik. Azonnali reagálással pl. ürítés ( vese és légzés által) savlekötés ( Hidrogén ionok megkötése pufferek által)

Légzéssel a CO2 (szén-dioxid) szállítása során képződő hidrogén ionok normális körülmények között. Vagy raktározás ( salak anyagok felhalmozódása) gondoskodik a CO2 tüdőben történő leadásakor kiürülnek azaz (eliminálódnak)

Megfelelő légzési funkció mellett ez a folyamat még erős fizikai igénybevételnél is lezajlik.

A táplálkozás során felvett, illetve azok lobontása folyamán, keletkező hidrogén ionok, a testnedvek puffer anionjaival gyenge savat képeznek. Majd a lélegzés során kiürülnek a szervezetből.

A szervezet a pH egyensúly fenntartására savürítő szerveket használ, vesék – Vizelet a madarak esetében húgysavak, tüdő- kilégzéssel azaz szén-dioxid kibocsátással. ( A szén-dioxid enyhe savas kémhatású, az oxigén anyagcsere mellék termékeként jön létre)

Azért, hogy a szervezet ne lúgosodjon túl, az anyagcsere folyamán maga is termel savas hatású anyagokat, ( szénsav, ecetsav, húgysav, tejsav.) Pufferoló szervek gyenge savak, vesék, tüdő, vér, a plazma olyan anyagokat tartalmaz, melyek a hidrogén ionok ideiglenes megkötésére képesek.

Arról van szó, hogy viszonylag erősebb savak hidrogénatom ionjait gyengébb kevésbé disszociáló vegyületeké alakítja át. ( kevésbé savanyít) A leváló hidrogén ion nem marad szabadon ( tehát nem emeli a vér hidrogén ion koncentrációját, hanem a bikarbonáthoz kötődve szénsav képződést hoz létre).

A szénsav molekuláról pedig már csak kis mértékű hidrogén ion leválás történik, mi által már csak kis mértékű pH csökkenés lehetséges.

A bikarbonáthoz ( hidrogén karbonát) tartozó bázis a nátriumon, pedig az erősebb savval képez vegyületet. ( tejsav esetében nátriumlaktátót)

Azokat a vegyületeket melyek ütközőként védik a szervezetet, a hidrogén ionok káros hatásai ellen puffer rendszereknek nevezik. A pufferek gyenge savakból és azok erős bázisával alkotott sóiból állnak.

Úgy tünik, hogy szerepe a hosszú és a kétnapos hosszú távokon különösen jelentős. Föleg a tejsav képződés és lekötés terén. Valamint a kétnapos hosszú távon az éjszakai pihenésnél. Ugyanis nem mindegy mekkora mennyiségű tejsavnak a kiürülésáröl van szó, A tejsav feleződési ideje 4 óra.

 

 

 Elektrolit vagy fiziológiás sóoldat.

 

A földi élet tengeri eredetű, ezért az élő szervezeteknek több kevesebb sóra van szükségük. Legyen az akár növényi vagy állati élőlény. A szervezet a sók segítségével tarja álladó értéken a pH szintet.

Ezért azt napi szinten pótolni kell. Annak ellenére, hogy a növényi eredetű takarmányok élelmiszerek jelentős mennyiségben tartalmaznak különböző sókat.

Ezek közöl a legfontosabbak: Nátrium – karbonát, Magnézium karbonát, Kálium-karbonát és a kalcium karbonát. Ez a négy antioxidáns jelen van az összes testfolyadékban. Amennyiben ezek kívánatos aránya valamilyen okból megváltozik, megváltozik a sejtek és környezetük nyomása.

Ugyanis a testfolyadékok lényege abban áll, hogy a sejtek térfogata csak akkor marad állandó ha a környezetükben lévő folyadék nyomása megegyezik a sejtek nyomásával. ( ozmózis nyomás)

Ez az úgynevezett izotónia, a szervezet sejtjei a fiziológiás oldattal izotóniásak.

Ha ez a nyomás valamilyen okból megváltozik, akkor a sejtek rendellenes működéséhez vagy akár működő képtelenségéhez vezethet. A nátrium hiánya miatt felborul a szervezet kényes elektrolit egyensúlya. A nátrium kálium együttesen felelősek a szervezet vízháztartásáért. Áram vezető sóoldat úgynevezett vérelektrolit veszi körül, ez felelős a szervezetben működő információ áramlásért. A kálium-karbonát a sejteken belül helyezkedik el ezért csak kis mértékben mobil, míg a nátrium a sejteket körül vevő oldatban foglal helyet emiatt mobil ez teszi szükségessé a pótlását.

Ha az elfogyasztott táplálékban túl sok van, ( antifiziológiás állapot lép fel) meghibásodik a sejtmembránban „ a nátrium – kálium pumpa”, Ha ez sokáig fennáll tönkre mennek a sejtek és ezzel együtt a szervek is.

A növényi élelmiszerekbe, takarmányokban, a nátrium – kálium aránya fordított, azaz a kálium óriási túlsúlyban van. Ez a vegyszeres növény termesztésnek köszönhető. Az 1960-as évektől alkalmazott kálisó műtrágyáknak köszönhetően, Elmondható, hogy a növények kálisó tartalma legalább egy egységgel növekedett a 60-as évek után. Magyarul meg mérgeztük a környezetünket. Egyébként mit érdekességet vagy inkább sajnálatos tényként megemlíteném, hogy a „ Fekete Angyal” is a kálisót használta gyilkolásra. Ráadásul az ilyen mérgezés utólag ki sem mutatható.

A fiziológiás só oldat: só vizes oldata 0,9 tömeg százalékos arányban.

Az oldat elkészítése: 9 gramm nátrium – kloridot kell feloldani 991 gramm desztillált vízben. Ez az alap fiziológiás oldat gyógyszertárakban kapható SALSOLA.

Magunk is elkészítgetjük, de ne használjuk a kereskedelmi forgalomban kapható sókat, ugyanis ezekben is jelentős mennyiségű kálium van. Annak ellenére, hogy ezt a Magyar élelmiszer törvény tiltja. ( aki nem hiszi járjon utána) ( Üzlet az egész világ) A desztillált víz viszont azért ajánlott, mivel a fentebb említett okok miatt nem tudhatjuk a használt víz egyéb só tartalmát. Helyette inkább az ásványvíz használata a megfelelőbb, melyet ki lehet egészíteni nátrium – kloriddal. 100%-os nátrium -kloridot elvileg gyógyszertárakban lehet kapni, noha nem nagyon foglalkoznak vele a kereslet hiánya miatt. De szerintem megeredhető.

Fiziológiás oldat létezik több -féle. A Ringer sóoldat összetétele: 99% desztillált víz + 0,9% konyhasó +0,03 kálisó +0,025% kálium -klorid és 0,02% nátrium hidró karbonát.

Ezenkívül a postagalambok számára gyártott elektrolit oldatban még szőlőcukor is van elvileg.

Nem tudom még soha nem kóstoltam, a gitteket, de elméletileg ezeknek kellene konyha sót tartalmaznia. Ha igen akkor az elektrolit napi szinten történő adagolása feleslegesnek tűnik, de verseny szezon alatt feltétlen szükséges az adagolása.

Egy Afrikában működő Caritas szervezet, ajánlatában olvastam, a következőt, melyet kisgyermekes anyáknak javasolnak, kiszáradt csecsemők és kisgyermekek számára, míg a segítség meg nem érkezik. Forraljunk fel 1 l. vizet oldjunk fel benne 1 mérő kanál sót a mérő kanál kisebbik felével és a nagyobbik feléve egy mérő kanél gyümölcs cukrot, ezt itassuk a gyermekekkel.

Ez kanál az Afrikai fertőzött vizű területeken széles körben elterjedt. És gyakorlatilag egy életmentő fiziológiás oldatról van szó.

 

Úgy érzem, hogy feltétlenül szükség van még egy anyag elemzésére a félre értések elkerülése végett.

 

Ez az anyag az Ecet és biológiai hatása.

Az ecet az egyik legősibb biológiai tartósító szer, melynek értékét már a kínaiak kb. tízezer évvel ezelőtt felismerték és alkalmazták. Nem csak tartósításra, hanem gyógyászati céllal is. A rizs borból készült rizsecetet. Náluk a mai napig ez a legfontosabb ecet. De létezik számos ecet a borecettől ( Aceto Balsamicó) a szintetikus ecetig. Galambászok szempontjából viszont az almaecetnek van jelentősége, de valójában bármely természetes ecet megfelel erre a célra. Egy nem ez pedig a szintetikus ecet, csak ipari célra használható.

 

Az ecet biológiai hatása:

 

Nem hiszem, hogy bárki látott a természetben madarat ecetes vizet inni, vagy épen fokhagymát csipegetni. De a természet ugyan kemény feladat elé állítja teremtményeit de azt ennek megfelelően szelektálja is. A környezethez való alkalmazkodással ( a legjobb túlélése). Viszont mi emberek a versenyeztetéssel sokkal nagyobb feladatok megoldására kényszerítjük postagalambjainkat mit amire a galambot a természet tervezte.

 

Tudni kell, hogy élettanilag csak a biológiai eceteknek van hatása. A biológiai ecetek a kilenc esszenciális aminó savból hetet tartalmaznak, ezenkívül tartalmaznak még vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Fogyasztása segíti az emésztést, a takarmánnyal felvett zsírok olajok emésztését. Segíti az energia kivonását a szénhidrátokból. Ezenkívül Amilázt tartalmaz, melynek szerepe a keményítő elemeire bontásánál jelentős. Ugyanis csak egyszerű cukor formájában képes a vékonybél a keményítőt felvenni, és a véráram segítségével eljuttatni a szervezet többi részébe. Továbbá serkenti az anyagcsere folyamatokat. De a postagalambászok számára van még egy nagyon fontos tulajdonsága, hogy baktérium ölő hatású, fertőtleníti az emésztő traktust.

Hazánkban erre a célra beszerezhető ecetek közül a legjobb az almaecet ( a szakirodalom is ezt ajánlja). De kevesen tudják, hogy a Kínai kereskedésekben lehet kapni egy tízezer éves technológiával gyártott rizsecetet, mely mind a kilenc esszenciális aminósavat tartalmazza.

Ez a D X N Vinaigrett. Mindössze egyetlen gyár készíti ezért nagyon drága.

drapa_029.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Xucuy20

Pimis79,2018.12.29 22:22

http://social.leembe.com/blogs/post/39517 http://share.nm-pro.in/blogs/post/97259#sthash.0pBleiin.3jcCsKiE.dpbs http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-loratadina-gen-rico-menor-pre-o-na http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/order-acarbose-50mg-how-to-order-precose-no-rx-needed http://whazzup-u.com/profiles/blogs/comprar-sollevare-sildenafil-citrate-gen-rico-de-forma-segura-no http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-tadonis-urgente-argentina http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-cianeo-60mg-entrega-48h-via-internet-no-brasil http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/vigerect-max-sildenafil-citrate-150mg-como-puedo-comprar-r-pido http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-dirtop-50-mg-sin-receta-fiable http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/buy-moxal-cheap-where-to-buy-amoxicillin-free-shipping http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/shafil-10mg-o-en-acheter-sans-ordonnance-acheter-du-shafil-pas http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/comprar-cialis-40-mg-sem-receita-medica-brasil

Hasoj73

Gexej61,2018.12.24 16:28

http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-fluconazol-150-mg-sin-receta-con http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/omigra-sildenafil-citrate-200mg-puedo-comprar-sin-receta-por http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-falic-25-mg-sin-receta-y-pagar-con http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/comprar-buxon-bupropion-sin-receta-online-espa-a-comprar http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/banago-60mg-order-no-rx-can-i-order-tadalafil-free-delivery http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/55/12259/sildenafil-generis-200-mg-donde http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/buy-sildehexal-50mg-low-price-can-i-buy-sildenafil-citrate-quick http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/buy-low-price-mecfil-100mg-online-where-to-buy-safe-mecfil-online http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-viasil-gen-rico-urgente-online http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-adcirca-tadalafil-10-mg-gen-rico-envio-urgente-pela http://bioimagingcore.be/q2a/47829/site-seguro-para-comprar-gen%C3%A9rico-sildara-garantia-brasil http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/generique-doxycycline-100mg-acheter-pharmacie-en-ligne

Acado26

Akogo40,2018.12.15 10:13

http://dmoney.ru/39382/apo-gemfibrozil-donde-comprar-sin-receta-de-confianza http://korsika.ning.com/profiles/blogs/prochlorperazine-compazine-5-mg-como-posso-comprar-r-pido-pela http://www.gorelations.com/blogs/5218/40395/alsigra-100mg-order-where-i-can-buy-alsigra-austria http://ultimatefandomsite.com/oxwall/blogs/post/5299 http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/speedgra-200mg-bon-prix-livraison-rapide-sildenafil-citrate-achat http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/desloratadina-donde-comprar-en-farmacia-online-m-xico-comprar http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/ramalteon-ramitax-onde-comprar-mais-barato-portugal http://wu-world.com/profiles/blogs/cialis-order-how-to-order-tadalafil-free-shipping http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/sotalol-donde-puedo-comprar-urgente-estados-unidos-comprar http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/zeagra-sildenafil-citrate-120mg-donde-comprar-fiable-guatemala http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-comprar-gen-rico-barato-online http://brooklynne.net/profiles/blogs/site-serieux-pour-commander-viagra-sildenafil-citrate-en http://recampus.ning.com/profiles/blogs/vogira-50-mg-livraison-rapide-bon-prix-acheter-du-vogira-moins http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/comprar-prilo-sildenafil-citrate-130mg-de-forma-segura-via http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/sucrazide-glipizide-comprar-con-mastercard http://wu-world.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-dimenhidrinato-50mg-entrega-r http://answers.codelair.com/21996/c%C3%B3mo-realizar-un-pedido-erevit-50mg-urgente-espa%C3%B1a http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-afilta-tadalafil-40mg-de-calidad http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/discount-tarim-120-mg-order-online-where-can-i-buy-sildenafil http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/buy-discount-conaz-150mg-conaz-generic-best-online-price http://korsika.ning.com/profiles/blogs/newbigra-pas-cher-livraison-rapide-buy-sildenafil-citrate-france http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/skelaxin-comprar-de-confianza-rep-blica-de-costa-rica-comprar http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-losartan-50mg-sin-receta-con-1 http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/refren-25-mg-comprar-gen-rico-entrega-em-48-horas-online-no http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/achat-discrete-lithium-baisse-prix-sans-ordonnance-lithobid-vendu http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/tadonis-10-mg-sans-ordonnance-achat-en-ligne-prix-du-tadalafil-en

Zumon17

Yutoj25,2018.12.10 07:52

http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/achat-tadact-40-mg-tadact-inde-commander http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/332636 http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/order-benemid-safely-how-to-purchase-probenecid-in-verified http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/lysto-buy-online-where-to-buy-sildenafil-citrate-in-verified http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/comprar-refren-200-mg-gen-rico-sem-prescri-o-via-internet-brasil http://bricolocal.com/profiles/blogs/cialis-pas-cher-en-ligne-avec-mastercard-g-n-rique-de-tadalafil http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-avanafilo-sin-receta-entrega-r-pida http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=174692&qa_1=acheter-hewon-generique-baisse-fiable-hewon-commander-suisse http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/achat-verampil-verapamil-verapamil-ou-g-n-rique http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/buy-udenafil-without-rx-where-can-i-order-zudena-in-verified http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/74/12370/azulfidine-500-mg-donde-comprar http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/acido-valproico-750mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-en-l-nea http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/donepezilo-10-mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-certificada http://www.animalloversconnect.com/blogs/post/23155 http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/cilafil-sildenafil-citrate-en-ligne-bon-marche-achat-avec-visa http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/buy-silda-100mg-without-prescription-where-can-i-order-sildenafil http://movsam.ning.com/profiles/blogs/zyad-tadalafil-40mg-onde-comprar-internet-brasil http://www.blog.ahsfoundation.co.uk/blogs/post/55677#sthash.MCqnIz6H.BEr11jKS.dpbs http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/metilcobalamina-500-mg-comprar-en-una-farmacia-online-todo-en http://www.facecool.com/profiles/blogs/o-commander-en-ligne-viagra-moins-cher-avec-mastercard-24 http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/megafil-tadalafil-20mg-onde-comprar-gen-rico-mais-barato-brasil http://mehfeel.net/mehfeel/blogs/post/76404 http://snopeczek.hekko.pl/229570/oxitetraciclina-donde-puedo-comprar-de-calidad-nicaragua http://whazzup-u.com/profiles/blogs/cheap-tada-20mg-buy-online-can-i-buy-tadalafil-in-trusted

Upeqo29

Foboc95,2018.12.09 03:44

http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/zestogra-120mg-generique-sur-le-net-achat-sans-ordonnance-forum http://www.facecool.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-cialis-tadalafil-40-mg-gen-rico-com http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-ciavor-diario-tadalafil-e-quanto-custa-na https://madbuddy.club/blogs/post/22103 http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-videnfil-sildenafil-citrate-brasil http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/viagra-comprar-online http://property.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-delite-sildenafil-citrate-sin-receta-fiable http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/labetalol-200-mg-puedo-comprar-urgente-dominicana-quiero-comprar http://property.ning.com/profiles/blogs/oragawell-130-mg-commander-prix-pilule-sildenafil-citrate-en http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-isoptine-240mg-gen-rico-envio-urgente http://korsika.ning.com/profiles/blogs/macsutra-o-commander-sildenafil-citrate-medicament-sans http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/order-vorst-130mg-safely-where-to-buy-sildenafil-citrate-free http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/tadasure-10-mg-achat-sans-ordonnance-acheter-du-tadasure-en-ligne http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/tadovas-40mg-buy-cheap-how-can-i-order-tadalafil-no-rx-needed http://www.facecool.com/profiles/blogs/zyprexa-olanzapine-20-mg-moins-cher-sur-internet-site-fiable-prix http://football.ning.com/profiles/blogs/valedonis-sildenafil-citrate-50-mg-generique-en-ligne-commander http://flutes.ning.com/profiles/blogs/vasifil-comprar-gen-rico-on-line-brasil http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-betafortan-sildenafil-citrate-130-mg-r-pido-per

Quyer72

Iruna11,2018.11.29 01:58

https://perdida-en-las-tinieblas.tumblr.com
https://thenineteenseventyfuck.tumblr.com
https://69shadesss.tumblr.com
https://ultimate-dr-puns.tumblr.com
https://horngryinberlin.tumblr.com
https://keyameric0.tumblr.com
https://l7300.tumblr.com
https://le-petit-yeol.tumblr.com
https://agravio-moral.tumblr.com
https://not-good-at-goodbyes.tumblr.com
https://alevel-study.tumblr.com

Проститутки Краснодара

Amuelmunda,2018.10.13 04:09

<a href=http://www.prostitutki-krasnodar.ru>Шлюхи Краснодара</a>
<a href=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/>Индивидуалки Краснодара</a>
<a href=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/>Массажные салоны Краснодара</a>
<a href=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/>Выезд индивидуалки в Краснодаре</a>
<a href=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/>Недорогие шлюхи в Краснодаре</a>
<a href=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/znakomstva/>Интим знакомства в Краснодаре</a>
<a href=http://prostitutki-irkutska.ru>Шлюхи Иркутск</a>
<a href=http://prostitutki-perm.ru>Проститутки Пермь</a>
<a href=http://girls-kzn.mobi>Шлюхи Казани</a>
<a href=http://girls-kzn.mobi/individuals/>Индивидуалки Казани</a>
<a href=http://girls-kzn.mobi/znakomstva/>Секс знакомства Казани</a>
<a href=http://penza-dosug.ru>Проститутки Пензы</a>
<a href=http://girls-ufa.ru>Шлюхи Уфы</a>
<a href=http://girls-msk.ru>Проститутки Москва</a>
<a href=http://dosugspb24.ru>Проститутки Питера</a>
<a href=https://top.girls-nsk.ru>Проститутки Новосибирск</a>

скачать фифа 15 с кряками через торрент

garneuVek,2018.03.28 09:47

Не могу сейчас поучаствовать в обсуждении - нет свободного времени. Но вернусь - обязательно напишу что я думаю.

---
Да, у кого-то фантазия crack 3.0 fifa 15, fifa 15 лицензия скачать торрент pc и <a href=http://15fifa.ru/skachat-fifa-15/28-fifa-15-ultimate-team-by-ea-sports-v107-sportivnyy-simulyator-ios-511-rus.html>скачать fifa 15 на ios</a> скачать fifa 15 на пк

szaboadam08@yahoo.com

adam,2014.01.26 18:08

jo este szeretnek kerni egy email cimet