Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyógynövény kivonatok

 

 

A gyógynövény kivonatoknak , e s z e n c i á k n a k és t e á k n a k éppen az egyik legnagyobb előnyük, hogy az a fajta rezisztencia,amely az antibiotikumok esetében már hatalmas méreteket öltött,gyakorlatilag nem alakulhat ki.

Ennek köszönhető,hogy a hatóanyagok más módon támadják a b a k t é r i u m o k a t , mint azt az antibiotikumok teszik. További előnyük az antibiotikumokkal szemben,hogy aktív anyagai nemcsak a baktériumok ellen hatnak,hanem ritkítják a

COCCIDIUMOKAT és a GOMBÁKAT is.

Ezért gombás fertőzés esetén is adhatóak mint pl.: CANDIDA, ASPERGILLUS esetében.

Azért is előnyös ui. a gyógynövények jelentős csíraölő hatással rendelkeznek, nem teszik sterillé a galamb szervezetét, hagynak némi munkát az i m m u n r e n d s z e r n e k is.

Ezért én az alábbi TEA keveréket használom:

1,/ Lándzsás utifű (: Plantaginis lanceolatae:) Légúti fertőzés ellen

A főzet: Nyálkát, C vitamint, 6 % cseranyagot,citromsavat,invertáz és emulzinenzimeket,aukubun ( rinantin) glikozidát,planteáz triszacharidot ( galaktóz,fruktóz,glukóz) 18 % proteinanyagot 1-2 % zsírt tartalmaz. A Lándzsás utifűfajok baktériumölő,sebgyógyító hatása az aukubin enzimatikus bomlástermékének tulajdonítható.

Az u t i f ű t e a nyálkaoldó,köhögéscsillapító hatású ezért l é g ú t i tisztító kezellésre is használható.

2,/ Oregánó: (: Origani herba: ) IMMUNRENDSZER ERŐSÍTŐ

Az o r e g á n ó 0,1 % - 0,4 % - 10 % ig timol tartalmú illóolajat, 8 % vaszöldítő csersavat,keserűanyagot és gyantát tartalmaz.

Teája: köhögéscsillapító, étvágyjavító és idegrendszerre hatással bíró.

Légúti megbetegedések: Az o r e g á n ó olaj ( eszencia) pl.: labor vizsgálatok szerint sokféle m i k r o o r g a n i z m u s ellen hatékony. Aktív anyagai többfajta b a k t é r i u m o t képesek elpusztítani. Pl.: megkötik a legtöbb STAPHYLOCOCCUST és a STREPTOCOCCUST, amelyek galamboknál elsősorban is LÉGÚTI megbetegedéseket okoznak. Hatásosak még a SALMONELLA és a COLI baktériumok ellen is.

Használhatjuk az OREGÁNÓT c o c c i d i ó z i s megelőzésére illetve gyógyítására. GOMBÁS fertőzöttség esetén is jó szolgálatot tehet. Hatóanyagai gátolják sok gombafaj szaporodását, így a CANDIDA, az ASPERGILLUS és más kórokozó fajok terjesztését a galamb szervezetén belül.

3,/ Mária tövismag: ( Sílybum marianum) MÉREGTELENÍTÉS

Kimondottan m é r e g t e l e n í t ő hatása miatt alkalmazzuk. Amikor a méreganyagok a galambok szervezetében felhalmozódnak azt méregteleníteni kell. Erre ezen gyógytea kivonatokat használom.

4,/ Köménymag: (: Carum carvi:) EMÉSZTÉS JAVÍTÓ

Emésztés javító hatásánál fogva a drogja ( gyógyteája) ( Carvi fructus ) 3- 7 % -os karvon tartalmú illóolajat, továbbá 10- 20 % z s í r o s o l a j a t, 20 % fehérjét csersavat is tartalmaz.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.