Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Őszi nagytakarítás

 

Augusztus hónapban már túlvagyunk az ez évi nagyversenyeken,ilyenkor már a röptetésekben megfáradt kedvenceinket pihentetjük. K é s z ü l ü n k és felkészítjük kedvenceinket a nagyvedlésre, s ezennel meg tudjuk alapozni a következő évad eredményeit is. Ezért véleményem szerint a következő feladatok várnak a galambászokra.

Elősször is:

Az őszi n a g y t a k a r í t á s:

1,/ Mechanikai: amely magába foglalja a dúcok, és azok berendezési tárgyainak megtisztítását. A dúcok és azok berendezési tárgyainak nagytakarítását követően a vegyszeres f e r t ő t l e n í t é s t is el kell végezni,amelyre a radikális fertőtlenítőszerek a legalkalmasabbak. A vírusok és baktériumok ellen ma már a hagyományos fertőtlenítő szerek szinte teljesen hatástalanok.

A radikális fertőtlenítőszerek közül ( Én a következő fertőtlenítőszert használom ) a VIRCON fertőtlenítő 1 %-os oldatát találom a legmegfelelőbbnek.

2,/ Chemikáliás kezelés: alatt a belső és külső p a r a z i t á k elleni kezelést rendkívül fontosnak tartom. Mentesíteni kell a belső és külső parazitáktól kedvenceinket.Gyakran megtévesztő lehet amikor is egyes betegségre utaló tünetek lépnek fel,pedig csak a p a r a z i t á k lehetnek szinte minden baj okozói.

Egyes tünetek a féreghajtók és probiotikumok adásával egyidejűleg megszűnnek.

3,/ Parazitológia:

- ASCARIDA - ( orsóférgesség )

- CAPILLÁRIA- ( hajszálférgesség )

- HYMENOLEPIS- ( galandféreg )

A belső paraziták felszámolására alkalmas az ASCARIDA, az SBH- Tetramisol készítmény 1-2. napon keresztűli adagolása. Igen hatásosak még az IVERMECTIN származékok. Ilyen pl.: az Sh-Ivermectin spot on készítmény. Ez a készítmény széles hatású parazita elleni szer,mely úgy külsőleg mint belsőleg is alkalmazható. Hatásos több bélféreg fajtára, így az orsó és a hajszálférgek csoportjára.

Nem hatásos a galandférgek ellen, viszont jó hatású a légcsőférgek és a légzsákatkák ellen is.

Igen jó eredménnyel alkalmazhatóak a CHEVITA termékek a belső paraziták ellen pl.: az ASCAPILLA capszula: adagja: 1.db.capszula/galamb 1-2.nap