Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Teljesítményfokozók

 

Az alább bemutatott készítményeknek kifejezett teljesítményfokozó hatása van - bár más-más elven és módon hatnak a galamb szervezetére és teljesítményére.
 
Blitzform 
Jód- vas- és nyomelem tartalmú oldat.
A jód az anyagcsere-folyamatokban játszik meghatározó szerepet, illetve kulcsszerepe van a hibátlan tollazat kialakulásában. Versenygalambok elégtelen jódellátása ezért a repülési teljesítmény több okból bekövetkező csökkenését okozza.
A szép tollazat kialakításához természetesen a díszgalambok sem nélkülözhetik. Tenyészállatoknak is javasolt az adása.
A vas a vérképzésben játszik elengedhetetlen szerepet. Vashiányos – vérszegény - galamb biztosan nem fog jól repülni vagy kiállításon meggyőzően szerepelni, fogékony lesz a betegségekre is stb. Parazitás megbetegedések, elsősorban bélférgesség, kokcídiózis, valamint vérszívó tetvek, atkák stb. vérszegénységet okozhatnak. Mikroelemek hiánya is okozhatja. Heveny vérszegénységet és elhullást okozhat a véralvadást gátló szerek (egér- vagy patkányméreg) véletlen felvétele. Az ilyen betegségek utókezelésekor vagy gyanújakor mindig adjunk vastartalmú készítményt is, így pl. Blitzformot.
Adagolás: Általános adagja 1 ml/ 1 liter ivóvíz. A versenyidőszakban hetente 5 napig adjuk, a versenynapok kivételével. A tenyészidőszakban és a vedlési időszak alatt hetente két alkalommal adjuk. Ezen időszakokon kívül egész éven át adhatjuk heti egy alkalommal az ivóvíz fertőtlenítése és nyomelem-pótlás céljából.
 
Chevi-duran 
L-carnitin és B-vitamin tartalmú készítmény. Fokozza a repülési teljesítményt, erősíti a szívizom és a vázizmok munkáját. Kitartóbbá teszi ezeket a szerveket.
Igen hasznos a szaporodást elősegítő hatása is, ilyenkor a tenyészidőszakban hetente többször, több héten keresztül, de egyszerre csak kis mennyiségekben adjuk.
Adagolás: Versenyidőszakban: versenyek előtt 1, maximum 2 napig adagolva, 10 ml / liter ivóvíz adagban. Tenyészidőszakban hetente 2-3 alkalommal, 1-2 ml / liter ivóvíz adagban.
 
Crea power 
Creatin és glutamin tartalmú por, amely nyomelemeket is tartalmaz. A repüléshez szükséges izmokat erősíti, növeli az inak tapadását, biztosítja a nagy izommunkához való energiát, illetve a saját energiakészletek jobb hozzáférését. Fokozza a rövid- és a hosszú távú repülési teljesítményt is.
Adagolás 20 galambra számolva: A versenyszezon kezdetén a feltöltő adag napi 2 x 5 gramm, takarmányra keverve. A versenyidőszak alatt a fenntartó adag a reptetések előtt napi 2 x 2,5 gramm, három napon át.
 
Fullspeed 
Hétféle gyógynövényből készült ginzengtartalmú kivonat. Többletenergiát és jobb energiafelhasználást biztosít a szervezetnek, így fokozza a repülési kedvet és sebességet.
Adagolás: 10- 15 csepp / liter ivóvíz. 
 
Livimun 
Négyféle gyógynövényt, közöttük ginzenget is tartalmazó kivonat, tinktúra. Elsősorban az immunrendszer erősítésére használjuk, de az egész szervezetre jótékony hatással van. Jó hatású a vakcinázások idején is adni, mert a védőoltások hatékonyságát nagymértékben megnöveli. Fertőző betegségek kiegészítő terápiájaként is igen hasznos. Az anyagcsere fokozásával fokozza a versenyteljesítményt is.
Adagolás: 10 ml / liter ivóvíz, néhány napon keresztül.
 
Mucogo orrcsepp
Erős légút-tisztító hatású, természetes alapanyagú készítmény. Versenyek előtt egy nappal adva megemeli a belélegezhető levegő mennyiségét, ezáltal növeli a repülési teljesítményt. Légúti megbetegedések esetén kitűnő kiegészítő kezelés az antibiotikum kúra mellett.
Adagolás: A galamb fejét kissé megemelve, 1-1 csepp az orrnyílásokba cseppentve. A becseppentés után 1-2 percig tartsuk meg a galamb fejét, hogy ne tudja kirázni a gyógyszert. 
 
Mumm 
Könnyen hasznosítható, energiát adó szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok keveréke. Kifejezetten szállógalamboknak javasolt, a versenyidőszak alatt. Energiával tölti fel a szervezetet, C-vitamin tartalma pedig segít elviselni a stresszt, illetve védi az izomsejteket.
Adagolás: 10 gramm / 1 liter ivóvíz. Verseny előtt 2-3 napig adjuk, valamint a megérkezés napján és az azt követő napon.
 
Tea for champions 
Nem kevesebb, mint húsz különböző fajtájú gyógynövényt tartalmaz. Kiadós, jó ár-érték arányú. Erősíti az immunrendszert, segíti az emésztést, tisztítja a légutakat, és ginseng-tartalmánál fogva emeli a teljesítményt. A galambot kitartóbbá teszi, és meggyorsítja a versenyek utáni regenerálódást.
A gyártó ajánlása a felhasználásra vonatkozóan:
- az özvegység első napjaitól 8 napon keresztül itassuk, kizárólagos folyadékforrásként
- versenyek és kiállítások idején 1-1 napig a bekosarazás előtt, illetve a megérkezés után
- a vedlés ideje alatt hetente 2-3 alkalommal adjuk
- fiatal galambok heti kétszeri itatását is javasolják
Alkalmazás: Ne készítsünk belőle túl tömény teát, különösen, amíg a galambok meg nem szokták az ízét. 1 liter forró vízbe szórjunk 1, maximum 2 teáskanálnyi tealevelet, majd az edényt letakarva hagyjuk langyosra hűlni, és csak ekkor szűrjük le. Teljesen kihűlve itassuk. Az itatás alatt más ivóvízhez ne juthassanak hozzá a galambok.
A teakúra ideje alatt minden nap tisztára kell mosni az itatóedényeket!
 
Tricogo 1 liter oldat 
Négyféle gyógynövényt tartalmazó kivonat. Rendszeres adása segít megelőzni a kokcídiózist és a sárgagomb-betegséget.
Igen jó légút-tisztító hatása is van, a légutakban lerakódott nyálkát feloldja, illetve megelőzi ennek lerakódását.
Adagolás: 1 evőkanál / 1 liter ivóvíz. Adása hetente kétszer javasolt, 3-4 napos időközzel. Versenyidőszakban a versenyek előtt, illetve a megérkezés után adjuk. Ugyanez vonatkozik a kiállításokra is. 
 
Vetri-DMG 
A dimetilglicin - más néven B-15 vitamin vagy pangamátsav - újabban használatos szer, mely rendkívül sok ponton támogatja a szervezetet.
Kifejezett immunrendszer erősítő hatása miatt különösen ajánlott vírusos (circovírus, adenovírus) megbetegedések esetén, mivel ilyenkor amúgy is szűkös a bevethető fegyverkészletünk. Sok, reménytelennek látszó vírusos esetben segített már.
Más fertőző betegségek kiegészítő terápiájára is kitűnő, csakúgy, mint stresszhatások kivédésére, a szívműködés és a vérkeringés fokozására. Védi a májat, fokozza a teljesítményt.
Nagyon hasznos, ha védőoltásokkal párhuzamosan adjuk, mert növeli a vakcinázások hatékonyságát.
Adagolás: 1 csepp 10 dekagramm élősúlyra, naponta 1-2-szer, közvetlenül csőrbe vagy táplálékra cseppentve.
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.